Καστανό ρύζι και βράσιμο! Το ξέρω πως θέλεις να μαγειρέψεις κάτι πιο υγιεινό μαζί με το κοτόπουλο σου από το λευκό ρύζι. Μια εξαιρετική επιλογή είναι το καστανό ρύζι, πράγματι το καστανό ρύζι έχει τρομερά οφέλη και εννοείται πως σε χορταίνει πιο γρήγορα.
Τι γίνεται όμως με το καστανό ρύζι και το βράσιμο; Είμαι σύγουρος ότι ξέρεις πολύ καλά πως βράζεται το κλασικό λευκό ρύζι και το παίζεις στα δάχτυλα. Η αναλογία για το βράσιμο του λευκού ρυζιού είναι 2 προς 1, δηλαδή 2 κούπες νερό σε κάθε 1 κούπα ρύζι.
Το κακό είναι πως το βράσιμο του καστανού ρυζιού δεν ακολουθεί αυτή την λογική. Μην απελπίζεσαι, είσαι εδώ για να μάθεις το καστανό ρύζι και το βράσιμο και να γίνεις ο/η ειδικός και σε αυτό!
ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΒΡΑΣΙΜΟ:
Πως γίνεται το σωστό βράσιμο στο καστανό ρύζι; ίσως έχεις προσπαθήσει ήδη να το κάνεις και θα έχεις δει πως πολλές φορές το καστανό ρύζι μετά το βράσιμο σου βγαίνει κάπως λασπωμένο από έξω και σκληρό από μέσα. Αυτό το παθαίνεις γιατί μάλλον προσπάθησες να κάνεις το βράσιμο του καστανού ρυζιού όπως στο λευκό.
Το καστανό ρύζι έχει το δικό του βράσιμο. Έτσι λοιπόν, παίρνεις μια μεγάλη κασταρόλα την γεμίζεις με νερό και αλάτι. Περιμένεις να βράσει αρχίσει να κοχλάζει το νερό και στη συνέχεια προσθέτεις την ποσότητα του καστανού ρυζιού που επιθυμείς να καταναλώσεις.
Συνήθως το καστανό ρύζι θέλει 30 λεπτά βράσιμο και συνεχές ανακάτεμα. Μη μπερδευτείς και αφεθείς όπως στο λευκό ρύζι. Το καστανό ρύζι στο βράσιμο είναι λίγο πιο ύπουλο, μπορεί να σου κολλήσει σε χρόνο dt και να μην καταλάβεις τίποτα.
Αφού λοιπόν περάσουν τα 30 λεπτά βράσιμο στο καστανό ρύζι, τα σουρώνεις όπως ακριβώς κάνεις και με τα μακαρόνια. Στη συνέχεια αφήνεις το καστανό ρύζι να “ηρεμήσει” και το σκεπάζεις με μια πετσέτα, κλείνεις το καπάκι και το αφήνεις για 5 με 10 λεπτά.