Τα μυστικά για να μην σπάνε τα αυγά στο βράσιμο

1
1114
Μυστικα για να μην σπανε τα αυγα στο βρασιμο

Τα βραστά αυγά είναι από τα αγαπημένα και γρήγορα φαγητά που μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα ως ένα υγιεινό και πρωτεϊνούχο σνακ ή στο μεσημεριανό σου και να το συνοδεύσεις με κινόα και μια πλούσια σαλάτα ή ακόμα και για βραδινό!

Έχεις τόσες πολλές και υγιεινές επιλογές για τα βραστά αυγά. όμως είναι γεγονός ότι έχουν μια μικρή δυσκολία ως προς το βράσιμο. ίσως να μην είναι και τόσο σημαντική δυσκολία γιατί το αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι αλλά σίγουρα θέλεις να το κάνεις σωστά.

Ξέρω ότι κατά τη διάρκεια του βρασίματος τα αυγά σου μπορεί να ραγίσουν, να σπάσουν και ακόμα χειρότερα να αφρίσουν ενώ βράζουν. Σου έχω τα μυστικά για να μην συμβείς πότε ξανά αυτό!

Τα μυστικά για να μην σπάνε τα αυγά:

Όπως καταλαβαίνεις, το μυστικό για τα τέλεια βραστά αυγά που δεν σπάνε κατά τη διάρκεια του βρασίματος είναι το βράσιμο και συγκεκριμένα η θερμοκρασία του νερού που βράζουν.

Καταρχάς, το σημαντικό μυστικό είναι τα αυγά να είσαι σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει με το που βγάλεις τα αυγά από το ψυγείο να τα βάλεις κατευθείαν για βράσιμο γιατί τα “παγωμένα” αυγά έχουν άλλο ph με αποτέλεσμα να ραγίσουν κατά το βράσιμο.

Έπειτα, άλλο ένα σημαντικό μυστικό είναι να βάλεις τα αυγά στο κρύο νερό πριν ζεσταθεί γιατί αν το βάλεις κατά τη διάρκεια που βράζει και το αυγό είναι δροσερό, θα σοκαριστεί και ως αποτέλεσμα θα έχει να ραγίσει.

Τέλος για να έχεις ένα σίγουρο αποτέλεσμα, πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι για κάθε αυγό που βράζεις στην κατσαρόλα.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Καταρχάς να ξεκινήσουμε από το πολύ βασικό κομμάτι του βρασίματος αυγού που είναι να μην σπάσει στο βράσιμο. Για να μην σπάσει το αυγό μας πρέπει να το βγάλουμε από το ψυγείο και να “πάρει” θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δες εδώ τα μυστικά –>Τα μυστικά για να μην σπάνε τα αυγά στο βράσιμο […]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here