Πόσο καιρό μπορεί να μείνει το κρέας στην κατάψυξη;

0
219
ποσο πρεπει να μεινει το κραεσ στη καταψυξη και ποσο στο ψυγειο;

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μου κάνουν συνεχώς, είναι πόσο καιρό πρέπει να μείνει το κρέας στην κατάψυξη. Είναι εύλογη η ερώτηση αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο απλά.

Θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Όταν με ρωτάς “πόσο καιρό μπορεί να μείνει το κρέας στην κατάψυξη” θα σε ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου ” Για ποιο κρέας μιλάς; για το μαγειρεμένο; το ωμό κρέας; τον κιμά; το μοσχάρι το χροιρινό ή το κοτόπουλο;

όπως καταλαβαίνεις το πόσο πρέπει να μείνει ένα κρέας στην κατάψυξη και πότε αρχίζει να χαλάει και να γίνεται επικίνδυνο δεν απαντάται τόσο εύκολα.

όμως, εγώ είμαι εδώ για να δούμε μαζί όλα τα κρέατα και πόσο πρέπει να μείνουν στην κατάψυξη, πως θα τα διατηρήσεις στο ψυγείο αλλά και πόσο.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΨΥΞΗ:

Πάμε λοιπόν αν δούμε μαζί όλα τα κρέατα και πόσο καιρο πρέπει και μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη αλλά και να παραμείνουν ασφαλή.

Κοτόπουλο και κατάψυξη:

ποσο μπορει να μεινει το κοτοπουλο στη καταψυξηΤο κοτόπουλο, η γαλοπούλα και γενικά τα πουλερικά είτε είναι στήθη, μπούτια φτερούγες μπορούν να μείνουν μέχρι και 9 μήνες στην κατάψυξη, τα ολόκληρα πουλερικά που είναι άψητα, μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη μέχρι και 12 μήνες. Από την άλλη πλευρά τα εντόσθια μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 3 μήνες.

Τα μαγειρεμένα πουλερικά μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη έως 4 μήνες.

Μοσχάρι και αρνί στην κατάψυξη:

Πόσο μπορεί να μείνει το μοσχάρι στην κατάψυξηΟι ωμές μοσχαρίσιες μπριζόλες μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη από 6 έως 12 μήνες. Ενώ το αρνί και συγκεκριμένα τα παϊδάκια μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 6 μήνες.

Τα ωμά/άψητα ρολά κρέατος μπορούν να διατηρηθούν από 4 έως 12 μήνες ενώ το μαγειρεμένο κρέας από 2 έως 3 μήνες.

Το χοιρινό στην κατάψυξη:

χοιρινο καταψυξηΤο ωμό χοιρινό κρέας μπορεί να μείνει στην κατάψυξη από 4 έως6 μήνες ενώ τα μέρη που προορίζονται για ψητό μπορούν να διατηρηθούν έως και ένα χρόνο.

Ο κιμάς στην κατάψυξη:

ποσο διατηρείται ο κιμάς στην κατάψυξηΟ κιμάς είτε είναι από μοσχάρι, είτε από γαλοπούλα είτε από αρνί μπορεί να μείνει στην κατάψυξη από 3 έως 4 μήνες.

Πόσο αντέχουν τα κρέατα στο ψυγείο;

Τα πουλερικά:

Τα ωμά πουλερικά μπορούν να μείνουν μέχρι και1-2 μέρες στο ψυγείο σε θερμοκρασία 4 βαθμούς κελσίου ή και χαμηλότερη. Τα μαγειρεμένα πουλερικά μπορούν να μείνουν στο ψυγείο μέχρι και 3 μέρες.

Μοσχάρι και χοιρινό στο ψυγείο:

Το ωμό μοσχάρι και το χοιρινό μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 5 μέρες το πολύ ενώ αν είναι μαγειρεμένα μπορούν να διατηρηθούν από 3 έως 4 μέρες.

Κιμάς στο ψυγείο:

Ο κιμάς από οποιοδήποτε κρέας μπορεί να διατηρηθεί μέχρι 2 μέρες στο ψυγείο.

Αλλαντικά:

Τα συσκευασμένα αλλαντικά μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες αν δεν ανοιχτού. Αν ανοιχτούν αντέχουν το πολύ 3 με 5 μέρες.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here