Τι είναι το “Ρου” στην μαγειρική και πως μπορείς να το πετύχεις

0
14765
Τι είναι το

Έχεις δει πολλές φορές τον όρο “ρου” στις μαγειρικές συνταγές και είμαι σίγουρος πως κάθε φορά αναρωτιέσαι τις στην ευχή είναι αυτό το τού; πως μπορώ να το φτιάξω;

Σου έχω όλες τις απαντήσεις σύντομα και εύκολα!

Τι είναι το ρου:

Το ρου είναι μαγειρεμένο μείγμα λιπαρής ουσίας και αλευριού το οποίο χρησιμοποιείται για να δέσουμε τις σούπες και τις σάλτσες.

Συνήθως, παρασκευάζεται βάζοντας τη λιπαρή ουσία να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε ίση ποσότητα αλευριού. Περίπου 120 γραμμάρια ρου χρησιμοποιούνται για να δέσουν 1 λίτρο υγρών.

Τα ρου χωρίζονται σε 3 κατηγορίες το λευκό, το ξανθό και το σκούρο.

Αναλυτικότερα, το λευκό ρου το χρησιμοποιείται κυρίως για ανοιχτόχρωμες σάλτσες και σούπες. Χρειάζεται περίπου 3 λεπτά ψήσιμο και το χαρακτηριστικό του είναι ότι μυρίζει σαν ζύμη.

Από την άλλη πλευρά, το ξανθό ρου το  χρησιμοποιείται για σάλτσες και σούπες παρόμοιου χρωματισμού. Χρειάζεται περίπου 6 έως 7 λεπτά ψήσιμο και το χαρακτηριστικό του είναι ότι το άρωμά του θυμίζει καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.

Τέλος το σκούρο ρου χρησιμοποιείται κυρίως για σκουρόχρωμες σάλτσες. Χρειάζεται περίπου 11 έως 14 λεπτά ψήσιμο και η ικανότητα σταθεροποίησης του, είναι 30% λιγότερο ισχυρή από την αντίστοιχη του λευκού ρου.

 

Η συνταγή για το λευκό ρου:

  1. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου ώστε να ψηθεί το αλεύρι.
  2. Αλατοπιπερώνουμε κάνοντας μασάζ στο νουά ώστε να μαριναριστεί καλά.
  3. Το νουά δεν θέλει πάρα πολύ ψήσιμο γιατί γίνεται άχυρο, αν σας αρέσει αφήστε το λίγο ρόζ στη μέση για να είναι ζουμερό.
  4. Όταν σουρώσετε τα λαχανικά (αν θέλετε μπορείτε να τα κρατήσετε να τα βάλετε στο πλάι σαν συνοδευτικό, αν είναι χοντροκομμένα).

Δες την συνταγή για το Μοσχάρι νουά κρασάτο με λευκή σάλτσα  που είναι μια εύκολη συνταγή που χρειάζεται την γνώση του ρου για να την πετύχεις!

Μοσχάρι νουά κρασάτο με λευκή σάλτσα

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ