Ποιο τυρί είναι καλύτερο για σαγανάκι;

0
1307
το καλυτερο τυρι για σαγανακι

Το καλύτερο τυρί για σαγανάκι! Το ξέρω ότι το ψάχνεις συνέχεια γιατί θέλεις να κάνεις το πιο νόστιμο τυρί για σαγανάκι μέσα στο σπίτι σου και επιτέλους, να μη το παραγγείλεις απέξω. Εδώ και μόνο θα βρεις την απάντηση για το ποιο είναι το καλύτερο τυρί για να κάνεις το πιο νόστιμο σαγανάκι!

ΠΟΙΟ ΤΥΡΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ:

Και ναι, μπορεί να μην το γνώριζες αλλά το καλύτερο τυρί για σαγανάκι δεν είναι μόνο ένα! Είναι αρκετά τα τυριά που μπορούν να σου χαρίσουν ένα νόστιμο και μαστιχωτό σαγανάκι. Ποια είναι αυτά;

Μα τα μαστιχωτά τυριά είναι ιδανικά για σαγανάκι, αυτά τα τυριά που δεν διαλύονται στο τηγάνι αλλά λιώνουν εξωτερικά και μαλακώνουν εσωτερικα. Τα τυριά αυτά είναι το χαλούμι, το μαστέλο, το ταλαγάνι και η φορμαέλα.

Τα κόβουμε συνήθως σε χοντρές φέτες και τα πετάμε κατευθείαν στο τηγάνι. Από την άλλη πλευρά, την γραβιέρα και το κεφαλοτύρι καλό είναι, πριν τα πετάξεις στο τηγάνι να τα περάσεις πρώτα από λίγο αλεύρι. Τα συγκεκριμένα τυριά τα κόβεις σε πιο λεπτές φέτες από τα άλλα, υπολόγισε περίπου 1 εκατοστό.

Αν θέλεις να κάνεις σαγανάκι με φέτα ή μανούρι, θα πρέπει να τα κόψεις σε χοντρές φέτες. Αυτό θα το κάνεις γιατί είναι τυριά που έχουν αρκετή υγρασία. Για να τα τηγανίσεις πρέπει να τα περάσεις πρώτα από νερό και ύστερα να τα βάλεις σε αλεύρι και μετά το ξαναπερνά για δεύτερα πάλι από νερό.

Τυρι για σαγανακιΑυτό γιατί να το κάνεις; Γιατί με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς ένα προστατευτικό στρώμα γύρω από το τυρί που το προστατεύει από το να αφαιρεθεί η υγρασία και να μη διαλυθεί

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ