Τα τρόφιμα που χρειάζονται προσοχή λόγω καύσωνα

0
416
Οι επικίνδυνες τροφές λόγω καύσωνα

Οι καυτές μέρες του καλοκαιριού είναι εδώ, τα πολλά νερά έχουνε ξεκινήσει, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν την τιμητική τους και φυσικά το παγωτό!

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι είναι μια φοβερή εποχή με πολλές παγίδες. Τα μάτια σου πρέπει να είναι 14 με την διατροφή σου και γενικότερα με όλα τα τρόφιμα. Με την ζέστη όλα είναι πιο ευαίσθητα, πιο ευάλωτα και εσύ πρέπει να προσέξεις πολύ τι βάζεις στο ψυγείο σου, τι βγάζεις από το ψυγείο σου και για πόση ώρα και φυσικά, τι καταναλώνεις κατα τη διάρκεια του καύσωνα.

Πάμε να δούμε μαζί όλα τα τρόφιμα που φαίνονται αθώα αλλά με τον καύσωνα μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Καύσωνας και επικίνδυνα τρόφιμα:

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις στον καύσωνα σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ είναι να μην έχεις στην πόρτα του ψυγείου σου τα αυγά και το γάλα.

Είναι εξαιρετικά ευαίσθητα προϊόντα και κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις τις πόρτες τους ψυγείου κινδυνεύουν να χαλάσουν. Επίσης, εξαιρετικά ευαίσθητα είναι τα γιαούρτια αλλά και τα τυριά. Γενικά όλα τα τυροκομικά πρέπει να μεταφερθούν στο βάθος του ψυγείου και να έχουν πολύ καλή ψύξη.

καυσωνασ τροφιμα

Θα σου πω κάτι που θα σε στεναχωρήσει πολύ, το παγωτό είναι από τα πιο ευαίσθητα και επικίνδυνα τρόφιμα για τον καύσωνα και όταν λέω παγωτό εννοώ το σπιτικό παγωτό που φτιάχνεται από γάλα, αυγά, κρέμα γάλακτος. Αυτά τα τρόφιμα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα όταν βγαίνουν από την κατάψυξη και ξαναμπαίνουν. Επομένως θέλει τεράστια προσοχή για πόση ώρα βγάζεις το παγωτό από το ψυγείο.καυσωνασ τροφιμα

Τεράστια προσοχή χρειάζεται με το ρύζι και τα μακαρόνια. Αφού τα μαγειρέψεις και δεις ότι περισσεύει αρκετή μερίδα, θα τα αφήσεις να κρυώσουν και στη συνέχεια θα τα τοποθετήσεις στο ψυγείο και όχι για περισσότερο από 3 μέρες.

καυσωνασ τροφιμαΝα σου θυμίσω ότι πάντα πριν βάλεις κάποιο μαγειρεμένο φαγητό στο ψυγείο, θα προσέχεις να έχει κρυώσει και μετά θα το τοποθετείς στο ψυγείο. Σε περίπτωση που το ξεχάσεις εκτός ψυγείου πολλές ώρες, μην το σκέφτεσαι πολύ, πέτα το.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ