Βάψιμο αυγών με κλωστές

1
14679

Σύμφωνα με το έθιμο, το βάψιμο των αυγών πραγματοποιείται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τις βαφές του εμπορίου, βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή βράζοντας τα αυγά μαζί με τρόφιμα με έντονες χρωστικές όπως το μαύρο λάχανο ή το παντζάρι. Για να στολίσουμε τα αυγά επιλέγουμε αυτοκόλλητα, χαλκομανίες ή για πιο DIY αποτέλεσμα τυλίγουμε τα αυγά με τούλι, σπάγκους και φύλλα.

Για σήμερα έχω τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο για το βάψιμο των αυγών, χρησιμοποιώντας υλικά που όλοι έχουμε σπίτι. Και το εννοώ: βάψιμο αυγών με κλωστές! Το μόνο που χρειάζεστε είναι πολύχρωμες κλωστές, αλουμινόχαρτο και μια κατσαρόλα! Τις κλωστές μπορείτε να τις προμηθευτείτε από ειδικά καταστήματα με κλωστές και υλικά για εργόχειρα.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Bήμα 1: Βρέχουμε τα αυγά με κρύο νερό. Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια του τις κλωστές και τυλίγουμε το αυγό. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε μερικές κλωστές στο πάνω μέρος, ώστε το αυγό να έχει καλυφθεί πλήρως πριν κλείσουμε το αλουμινόχαρτο.

Βήμα 2: Τοποθετούμε τα αυγά στην κατσαρόλα. Από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός, αφήνουμε τα αυγά στο νερό για δέκα λεπτά.

Βήμα 3: Αφαιρούμε τα αυγά από το νερό, αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις κλωστές. Τα αυγά μας είναι έτοιμα!

Καλό Πάσχα!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here