Τελικά το λεμόνι σφίγγει το κρέας; Μάθε τώρα πριν βγεις για ψήσιμο

0
245
Το λεμόνι σφίγγει το κρέας; Σου έχω όλα τα μυστικά για το λεμόνι και το ψήσιμο
Το λεμονι σφιγγει το κρεας;

Είσαι έτοιμος και έτοιμη να βγεις να κάνεις το καλύτερο ψήσιμο της ζωής σου, έχεις καλέσει φίλους και οικογένεια και ετοιμάζεστε να φάτε τα ωραιότερα ψητά κρέατα που έχουν γίνει ποτέ.

Μιας και λέμε για κρέατα και ψήσιμο, διάβασε και το άρθρο για το ποια κρέατα είναι καλύτερα για ψήσιμο στα κάρβουνα –> Αυτά είναι τα καλύτερα κρέατα για ψήσιμο στα κάρβουνα

Συνεχίζουμε λοιπόν, με το ψήσιμο στα κάρβουνα, έχεις πάρει τα κρέατα σου, έχει κάνει τις μαρινάδες σου αλλά.. έρχεται το αιώνιο ερώτημα κάθε ψήστη… το λεμόνι σφίγγει το κρέας; πότε να βάλεις λεμόνι, πριν ή μετά το ψήσιμο;

Μην ανησυχείς, η ερώτηση αν “το λεμόνι σφίγγει το κρέας” είναι σχεδόν καθημερινή και εννοείται πως αυξάνεται κάθε φορά που έχουμε ψησίματα όπως την τσικνοπέμπτη, το πάσχα αλλά και γενικά όταν καλοκαιριάζει.

Πάμε λοιπόν να μάθουμε τώρα αν το λεμόνι σφίγγει το κρέας.

Το λεμόνι σφίγγει το κρέας;

Σίγουρα θα έχεις δει συνταγές που σου προτείνουν μαρινάδες με λεμόνι, μπαχαρικά και λάδι.

Πολλοί ψήστες, επιλέγουν να βάλουν λεμόνι στο ωμό κρέας για να το μαλακώσουν, άλλοι πάλι επιλέγουν να βάλουν λεμόνι στο ψητό κρέας για να παραμείνει ζουμερό. Τι από τα δύο ισχύει τελικά; Το μόνο σίγουρο, είναι ότι το λεμόνι θα σου δώσει την μεγαλύτερη γεύση που μπορείς να έχεις από το γεύμα σου.

Πως να χειριστείς το λεμόνι στο κρέας;

όπως είπαμε και παραπάνω το λεμόνι θα το συναντήσεις σε μαρινάδες που έχουν και λάδι και κάποια μυρωδικά. Η μαρινάδα αυτή χρησιμοποιείται στο ωμό κρέας. Το λεμόνι μαλακώνει το ωμό κρέας, το λάδι το ενυδατώνει και το κρατάει ζουμερό ενώ τα μυρωδικά δίνουν την παραπάνω γεύση που χρειάζεσαι.

Καλό είναι όταν έχεις κάποιο σκληρό κρέας, όπως το μοσχάρι να βάζεις ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα λεμονιού ώστε να το κάνεις ακόμα πιο τρυφερό.

Άρα καταλήγοντας, το λεμόνι δεν σφίγγει το κρέας, ίσα ίσα θα στο κάνει πιο ζουμερό. Προτείνεται να βάζουμε λεμόνι στο ωμό κρέας για να μαλακώσει και αν θέλεις μόλις ψηθεί μπορείς να προσθέσεις κ άλλο λεμόνι για να μεγιστοποιήσεις την γεύση!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ