Το μυστικό για να μην μυρίζεις από χιλιόμετρα μετά την σκορδαλιά!

0
238
Μπακαλιαρος σκορδαλια! Μια υπεροχη συνταγη για την 25η μαρτιου

Επιτέλους ήρθε η εποχή που θα απολαύσουμε την υπέροχη σκορδαλιά με ψωμί ή την αφράτη και βελούδινη σκορδαλιά με πατάτα! Κάθε χρόνο σε προβληματίζει πως θα σταματήσεις να μυρίζεις μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς. Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις φάει αρκετή σκορδαλιά είναι πολύ δύσκολο να μην μυρίζεις μετά, εκτός αν κάνεις το μυστικό που θα σου πω, για πάμε να το δούμε!

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΣΚΟΡΔΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:

  1. Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε το φύτρο ή αλλιώς την καρδιά του σκόρδου.
  2. Άλλο μυστικό είναι να πάρουμε το σκόρδο είτε με το φύτρο είτε χωρίς και να το αφήσουμε για λίγα λεπτά μέσα σε λεμόνι ή ξύδι. Με αυτόν τον τρόπο δεν εξουδετερώνεται τελείως η μυρωδιά του σκόρδου αλλά μαλακώνει κάτα πάρα πολύ!
  3. Ένα άλλο μυστικό, είναι να πάρετε τα σκόρδα και να τα ψήσετε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα παίρνετε το ψημένο σκόρδο, που πλέον είναι σαν πουρές και φτιάχνεται την αγαπημένη σας σκορδαλιά χωρίς να είναι βαριά.
  4. Άλλο μυστικό είναι να πάρετε τις σκελίδες σκόρδου και να τις βράσετε μαζί με λίγο γάλα. Τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα τις αλέθετε και τις προσθέτετε στην σκορδαλιά
  5. Τέλος, το πιο δραστικό μυστικό είναι να πάρετε τα σκόρδα και να τα πολτοποιήσετε μαζί με ελαιόλαδο. Τα αφήνετε για περίπου 30 λεπτά και έπειτα χρησιμοποιείτε μόνο το ελαιόλαδο που θα έχει πάρει την μυρωδιά του σκόρδου αλλά θα είναι πολύ πιο ελαφρύ!

Αφού έμαθες τα μυστικά για να κάνεις την πιο ελαφριά σκορδαλιά που δεν θα μυρίζεις από χιλιόμετρα σκόρδο, πάρε και τις τοπ συνταγές!

 

Αφράτη και βελούδινη σκορδαλιά με πατάτα

Αφράτη σκορδαλιά με ψωμί

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ