Ρύζι για ριζότο: Τα 2+1 ρύζια για επαγγελματικό ριζότο!

0
1093
ρυζι για ριζοτο

Ρύζι για ριζότο! Πόσες φορές αποφάσισε ςπολύ δυναμικά να φτιάξεις ένα ωραίο μυρωδάτο και νόστιμο ριζότο αλλά κόλλησες, και που κόλλησες; Στο ποιο είναι το ιδανικό ρύζι για το ριζότο. Μη προβληματίζεσαι, είναι πολλοί εκείνοι που σκέφτονται ποιο μπορεί να είναι το κατάλληλο ρύζι για ριζότο.

Πρέπει να ξέρεις ότι το ρύζι για ριζότο δεν είναι μόνο ένα αλλά 3! Ναι όπως διάβασες, το ρύζι που είναι ιδανικό για ριζότο έχει πάνω από 1 επιλογές. Σε αυτό το άρθρο θα σου πω και ποιο ρύζι είναι 100% ακατάλληλο για ριζότο για να μην την πατήσεις.

ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ:

Στο ριζότο, το πιο σημαντικό συστατικό από όλα είναι το ρύζι! Γιατί; γιατί το ρύζι παράγει το άμυλο που χαρίζει απλόχερα στο ριζότο αυτή την παχύρευστη και μελωμένη υφή.

Οι 3 τύποι ρυζιού για ριζότο:

Τοπ! το ρύζι καρναρόλι! Μπορώ να σου πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο ρύζι είναι το αγαπημένο όλων των σεφ και αυτό γιατί έχει υπέροχη γεύση αλλά και ο κάθε κόκος διατηρεί την φόρμα του. Επίσης είναι το τοπ ρύζι που θα σου χαρίσει την πιο παχύρευστη υφή στο ριζότο σου!

ριζότο

Ρύζι αρμπόριο! Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο ρύζι δεν είναι και ο ειδικός στο άμυλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα σου δώσεις το τέλειο παχύρευστο και μελωμένο αποτελέσμα που θα σου δώσει το καρναρόλι αλλά κάνει και αυτό τη δουλειά του. Το καλό με το συγκεκριμένο ρύζι είναι ότι το βρίσκεις παντού, σε κάθε σούπερ μάρκετ και παντοπωλείο, ενώ το καρναρόλι είναι λίγο πιο δύσκολο. Αυτό που πρέπει να προσέξεις με το συγκεκριμένο ρύζι για ριζότο είναι ότι αρπάξει εύκολα, μπορεί να σου γίνει πολτός σε χρόνο dt. Επομένως πρέπει να έχεις το νού σου.

Άλλο τέλειο, υπέροχο και ονειρεμένο ρύζι για ριζότο είναι το Vialone nano. Φοβερό! Το συγκεκριμένο ρύζι καλλιεργείται στο βενέτο, μια επαρχία της Ιταλίας. Ξέρεις ποιο είναι το φανταστικό σε αυτό το ρύζι; ότι μαγειρεύεται πολύ γρήγορα συγκριτικά με το καραρόλι και σου κάνει το πιο κρεμώδες ριζότο που έχεις φτιάξει ποτέ!

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΡΥΖΙ ΓΙΑ ΡΙΖΟΤΟ:

Το μόνο ρύζι που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ για το ριζότο σου, είναι τα μπασμάτι ή αλλιώς το ρύζι jasmine. Δυστυχώς τα συγκεκριμένα ρύζια δεν έχουν αρκετό άμυλο, με αποτέλεσμα να μην σου χυλώσει το ριζότο και να μην γίνει παχύρευστο και κρεμώδες.

Αφού έμαθες τα πάντα για το ρύζι για ριζότο, πάμε να δούμε και τις καλύτερες συνταγές που έγιναν ποτέ!

Ριζότο με γαρίδες

Ριζότο με κοτόπουλο και σαφράν (αλά Μιλανέζε)

Ριζότο με ποικιλία μανιταριών

Ριζότο με γραβιέρα και σύγκλινο Μάνης

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ