Για αυτόν τον λόγο σου διαλύονται τα γιουβαρλάκια

2
2383
γιουβαρλακια αυγολεμονο τησ γιαγιασ

Και να ήρθε η εποχή που θα ξαναφάμε λατρεμένα γιουβαρλάκια και φυσικά οι αναζητήσεις μαζί με τις ερωτήσεις για τα γιουβαρλάκια, έχουν εκτοξευτεί.

Η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνουνε είναι “γιατί μου διαλύονται τα γιουβαρλάκια”. Η αλήθεια είναι, ότι αυτή την ερώτηση την ακούω περισσότερο και από το “τι κάνεις;’.

Τα Γιουβαρλάκια δεν είναι δύσκολο φαγητό, μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά δεν είναι δύσκολο, αρκεί πάντα να ακολουθείς τα βήματα πιστά και να μην κάνεις του κεφαλιού σου γιατί σε πολλές συνταγές σου λένε ακριβώς τι να κάνεις για να μην διαλύονται τα γιουβαρλάκια αλλά μάλλον εσύ τα παραβλέπεις. Έτσι, σε αυτό το άρθρο δεν θα σου πω τι να κάνεις αλλά τι να μην κάνεις για να μη σου διαλυθούν τα γιουβαρλάκια.

Πάμε λοιπόν να δούμε γιατί σου διαλύονται με τέτοια συχνότητα τα γιουβαρλάκια, τι δεν κάνεις σωστά;

Πριν πας στα διαλυμένα γιουβαρλάκια σου, έχω ερώτηση! Εσύ, ξέρεις το κόλπο για να μην μαυρίζουν οι μελιτζάνες; 👀 Το κόλπο για να μη μαυρίζουν οι μελιτζάνες👀

ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ;

Ας ξεκινήσουμε από τον κιμά. Ο κιμάς πρέπει να είναι μοσχαρίσιος, σίγουρα το έχεις δει και στην συνταγή μου για γιουβαρλάκια –> Γιουβαρλάκια αυγολέμονο αλλά και σε οποιαδήποτε συνταγή γιαγιουβαρλάκια κυκλοφορεί στο ιντερνετ. Ο μοσχαρίσιος κιμάς για τα γιουβαρλάκια σου πρέπει να έχει μικρή ποσότητα από χοιρινό κιμά.

Για να μην σου διαλυθούν τα γιουβαρλάκια, πρέπει να τα πλάσεις πάρα μα πάρα πολύ καλά, ώστε να σφίξουν και να μην αρχίσουν να σου φεύγουν κομμάτια μέσα στη κατσαρόλα.

Ένας άλλος λόγος που σου διαλύονται τα γιουβαρλάκια είναι και το βράσιμο. Καταρχάς πριν τα πετάξεις στην κατασαρόλα, τα αλευρώνεις πολύ πολύ καλά. Αφού τα αλευρώσεις, τότε πολύ προσεχτικά θα βάλεις τα γιουβαρλάκια ένα προς ένα στο νερό/ζωμό που βράζει.

Μπορώ να σου πω ότι ο νούμερο ένας λόγος που διαλύονται τα γιουβαρλάκια σε πολλούς και πολλές δεν είναι ούτε η λάθος αναλογία του κιμά, ούτε τόσο πολύ το  κακό πλάσιμο. Είναι το πως τα βάζεις μέσα στην κατσαρόλα. Πρέπει να κάνεις πολύ προσεχτικές κινήσεις όταν βάζεις τα γιουβαρλάκια μέσα στην κατσαρόλα αν δεν θέλεις να σου διαλυθούν.

γιουβαρλακια αυγολεμονοΑφού έλυσες τον πολύ δύσκολο γρίφο “γιατί μου διαλύονται τα γιουβαρλάκια;”, πάμε να δούμε τις τοπ συνταγές!

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Τα μυστικά για τα καλύτερα γιουβαρλάκια αυγολέμονο

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ