Τα είδη της χοιρινής μπριζόλας – Ποιο είναι το καλύτερο τι να διαλέξεις

2
15246
Τα είδη της χοιρινής μπριζόλας

Τα είδη της χοιρινής μπριζόλας μαζί με όλους τους τρόπους που μπορείς να τις μαγειρέψεις είναι εδώ! Μάθε ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι χοιρινού ανάλογα την συνταγή που θέλεις να κάνεις και διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει!

Τα είδη της χοιρινής μπριζόλας:

Μπριζόλες λαιμού: Οι μπριζόλες λαιμού είναι από τα πιο μαλακά μέρη του χοιρινού λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λίπος, που φτάνει από 20% έως 40%. Είναι ιδανικές για χοιρινή τηγανιά γιατί διατηρούν την τρυφερότητά τους. Κατά το ψήσιμο θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε να προσθέσουμε κάποια λιπαρή ουσία. Προτιμάμε να τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ώστε να βγάλουν σιγά-σιγά το λίπος τους. Θα πρέπει να έχουν πάχος το λιγότερο 1,5 εκ., ώστε να μείνουν μαλακές στο εσωτερικό.

Δοκίμασε την συνταγή για: Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια και άρωμα πορτσίνι

ή ακόμα καλύτερα την συνταγή για: Χοιρινή τηγανιά με βαλσάμικο και τραγανό πατατάκι

Σπαλομπριζόλες και μπριζόλες από πλευρά:  Οι συγκεκριμένες μπριζόλες είναι ιδανικές για τηγάνι καθώς δεν είναι πολύ λιπαρές, συγκεκριμένα το λίπος τους φτάνει από 10% έως 30%. Το ιδανικότερο πάχος για να μην στεγνώσουν κατά το μαγείρεμα είναι από 1,5 έως 2 εκ.

Αφού έμαθες για την ιδανική μπριζόλα στο τηγάνι, πάρε και την συνταγή: Ζουμερή χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι

Μπριζόλες κόντρα: Είναι οι μπριζόλες με το λιγότερο λίπος! (κάτω από 10%), γι’ αυτό γίνονται κυρίως μαγειρευτές. Επίσης, είναι πολύ νόστιμες ως σνίτσελ. Στο τηγάνι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μη στεγνώσουν, οπότε το ιδανικό πάχος είναι περίπου 2 εκ. Τις «ψήνουμε» σκεπασμένες, για να διατηρούνται οι υδρατμοί κατά το μαγείρεμα.

Πρέπει να την δοκιμάσεις την συνταγή  για το χοιρινό σνίτσελ: Χοιρινό σνίτσελ με σάλτσα μουστάρδας

Μπριζόλες για δίαιτα: Στις μπριζόλες κόντρα υπάρχει ένα στρογγυλό, καθαρό κομμάτι κρέατος, το οποίο κάποιοι κρεοπώλες ονόμασαν «μάτι». Είναι το καταλληλότερο κομμάτι χοιρινού κρέατος που συστήνεται και από τους διαιτολόγους. Σε αυτό το τμήμα της μπριζόλας το ενδομυϊκό λίπος είναι ελάχιστο και βρίσκεται κυρίως περιμετρικά. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να αφαιρέσει το λίπος και να μας κόψει από εκεί μπριζόλες πάχους 1,5 εκ., ιδανικές για όσους προσέχουν, αλλά δεν μπορούν να στερηθούν το κρέας.


 

Χοιρινές μπριζόλες συνταγές:

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με πατάτες

Ζουμερή χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι

Ζουμερή χοιρινή μπριζόλα στο τηγάνι

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ