Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

1
16489
Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;
Η 25η Μαρτίου το ξέρω ότι είναι η αγαπημένη σου μέρα γιατί περιμένεις να φας τον αγαπημένο σου μπακαλιάρο σκορδαλιά που τόσο έχεις πεθυμήσει! Ίσως πριν αναρωτηθείς τι τρώμε 25η Μαρτίου, σε απασχολεί γιατί τρώμε μπακαλιάρο αυτή την ημέρα.

 

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο 25η Μαρτίου

Η Σαρακοστή είναι η πιο γνωστή περίοδος νηστείας. Ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα και διαρκεί έως την Κυριακή της Ανάστασης. Όσοι επιλέγουν να νηστεύουν για όλη την περίοδο της Σαρακοστής αποφεύγουν την κατανάλωση κρέατος, ψαριών αλλά και προϊόντων ζωικής προέλευσης. Εξαίρεση αποτελούν η ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 25 Μαρτίου, και η Κυριακή  των Βαΐων.

Λόγω του χαρμόσυνου χαρακτήρα τους, κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ημερών η νηστεία είναι λιγότερο αυστηρή και επιτρέπει την κατανάλωση ψαριού. Γιατί, όμως, μπακαλιάρο;

Ο μπακαλιάρος ήταν ανέκαθεν μια εύκολη και φθηνή λύση, για τους ανθρώπους κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε αντίθεση με τους νησιώτες, που μπορούσαν εύκολα να έχουν πρόσβαση στα φρέσκα ψάρια, οι υπόλοιποι Έλληνες έπρεπε να βρουν μια οικονομική, νόστιμη και εύκολα συντηρήσιμη επιλογή. Ο παστός μπακαλιάρος συγκέντρωνε όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά και με τα χρόνια έγινε το βασικό συστατικό σε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης: μπακαλιάρο με σκορδαλιά.

Ο μπακαλιάρος τηγανιτός είναι η συνταγή που ψάχνεις για την 25η Μαρτίου και στην έχω έτοιμη.

Επίσης σου προτείνω να δοκιμάσεις την Αφράτη σκορδαλιά με ψωμί αλλά και την αφράτη και βελούδινη σκορδαλιά με πατάτα! Πριν κάνεις τον μπακαλιάρο τηγανιτό και την σκορδαλιά, σου προτείνω να δεις τα μυστικά για τον ωραιότερο μπακαλιάρο!

Χρόνια πολλά!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ