Παγωτό με φουντούκια και καραμέλα γάλακτος

Απίθανο σπιτικό παγωτό φουντούκι με καραμέλα γάλακτος! Ακολουθήστε τα βήματα της εύκολης αυτής συνταγής για τέλειο παγωτό φουντούκι!

Προετοιμασία:
30 λεπτά
Ψήσιμο:
– λεπτά
Μερίδες:
15

Τι θα λέγατε να φτιάξετε χειροποίητο παγωτό φουντούκι με λίγα μόνο υλικά? Δοκιμάστε να κάνετε τη συνταγή μου για το παγωτό με φουντούκι και καραμέλα γάλακτος και θα σας έρθουν παιδικές αναμνήσεις δοκιμάζοντας την καραμέλα που φτιάξατε!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Με αυτά τα υλικά θα ετοιμάσετε το πιο τέλειο παγωτό φουντούκι με χειροποιήτη καραμέλα!

Για τα καραμελωμένα φουντούκια:

  • 140γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150γρ. φουντούκια
  • 1 κ.σ. νερό

Για την καραμέλα γάλακτος:

  • 230γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120γρ. βούτυρο
  • 230γρ. κρέμα γαλακτος 35%
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το παγωτό:

  • 500γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 400γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 βανίλια

Συνταγή για παγωτό φουντούκι

Ακολουθήστε τα βήματα της εύκολης αυτής συνταγής για απίθανο σπιτικό παγωτό φουντούκι!

Για τα φουντούκια:

  1. Βάζουμε στο κέντρο ενός τηγανιού τη ζάχαρη και κάνουμε ένα μικρο κυκλάκι στο βουναλάκι που έχει σχηματιστεί και βάζουμε το νερό εκεί.
  2. Αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει σε μέτρια φωτιά κι όταν πάρει χρυσό χρώμα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως, προσοχή δεν πρέπει να καεί.
  3. Προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε και ύστερα απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με μαχαίρι.

Για την καραμέλα γάλακτος:

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί (όχι να βράσει).
  2. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη στο κέντρο και αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγάχωρίς να ανακατεύουμε.
  3. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα όταν αρχιζει να παίρνει χρυσό χρώμα, κόβουμε σε κομματάκια το βούτυρο και το προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας με σύρμα.
  4. Όταν λιώσει και το βούτυρο προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος κι αφαιρούμε απ’ τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει. Θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ποσότητα για το παγωτό, το υπόλοιπο το κρατάμε στο ψυγείο.

Για το παγωτό με φουντούκια:

  1. Στο μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει, όχι να πήξει πολύ. Προσθέτουμε την βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε τα φουντούκια στο μείγμα του παγωτού και λίγη ποσότητα απ’ την καραμέλα. Ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε τη μισή ποσότητα του παγωτού στο σκεύος που θα βάλουμε στην κατάψυξη, προσθέτουμε λίγη καραμέλα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  4. Βάζουμε καταψυξη για μια νύχτα και σερβίρουμε.

Για περισσότες υπέροχες συνταγές και συμβουλές, κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο Youtube για video με συνταγές!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές στο Petros-Syrigos.com, δείτε τις συνταγές μου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha TV και ακολουθήστε την σελίδα μου στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου (ή απλά πατήστε εδώ για να διαβάσετε το βιογραφικό μου)!

Σχόλια