Με τι ταιριάζει η σκορδαλιά;

0
890
με τι ταιριαζει η σκορδαλια

Εσύ ξέρεις με τι ταιριάζει η σκορδαλιά;

Και να μην ξέρεις είσαι εδώ για να μάθεις! Επιτέλους ήρθε η αγαπημένη μέρα όλων που περιμένουν να φτιάξουν τον τηγανητό μπακαλιάρο με την πιο βελούδινη σκορδαλιά με ψωμί ή την σκορδαλιά με πατάτα και φυσικά το καλύτερο και πιο τραγανό κουρκούτι!

Λίγες μέρες πριν το τραπέζι του ευαγγελισμού και της 25ης Μαρτίου, προκύπτει το βασικό ερώτημα με τι ταιριάζει η σκορδαλιά, πάμε λοιπόν να σου λύσω αυτή την απορία.

ΜΕ ΤΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ Η ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ;

Πάμε λοιπόν να δούμε με τι ταιριάζει η σκορδαλιά και φυσικά πως θα την κάνεις βελούδινη.

Η σκορδαλιά ταιριάζει καταρχάς με τον υπέροχο χρυσαφένιο σου τηγανητό μπακαλιάρο με το πιο επαγγελματικό κουρκούτι που παρεμπιπτόντως σου έχω εδώ την συνταγή –> Μπακαλιάρος τηγανητός . Αυτό σίγουρα το γνώριζες!

Η σκορδαλιά ταιριάζει καταπληκτικά με οποιοδήποτε θαλασσινό για παράδειγμα μπορείς να την συνδυάσεις υπέροχα με τηγανητές γαρίδες, τις οποίες μπορείς να τις φτιάξεις με το κουρκούτι που περίσσεψε από τον μπακαλιάρο, δες εδώ –> Περίσσεψε κουρκούτι; Δεν το πετάς. Επίσης φανταστικά ταιριάζει η σκορδαλιά με οποιοδήποτε ψάρι σου αρέσει είτε τηγανητό είτε βραστό είτε ψητό. Είναι σα να λέμε ότι η σκορδαλιά δημιουργήθηκε για τα ψάρια και τα θαλασσινά! Μπορείς λοιπόν να βάλεις την σκορδαλιά σου δίπλα από μύδια, γαρίδες, τσιπούρα, μπακαλιάρο και ό,τι άλλο σου αρέσει.

Στη συνέχεια, όπως θα έχεις δει σε πολλά τραπέζια της 25ης Μαρτίου, η σκορδαλιά ταιριάζει φανταστικά με παντζάρια! Η διαδικασία είναι πανεύκολη για τα παντζάρια, ή τα παίρνεις έτοιμα βρασμένα από το super market ή τα βράζεις εσύ. Με αυτόν τον τρόπο έχεις τον Μπακαλιάρο σκορδαλιά στο τραπέζι σου και παράλληλα έχεις και μια σαλάτα!η σκορδαλια ταιριζει με παντζαρια

Αν θέλεις και κάτι άλλο πέρα από παντζάρια, προτείνω και τα βραστά λαχανικά. ό,τι λαχανικό θες μπορείς να το ταιριάξεις φανταστικά με την σκορδαλιά σου. Θες βραστά καρότα; μπρόκολο; πατάτες; ό,τι σου αρέσει ταιριάζει υπέροχα με την σκορδαλιά.

η σκορδαλια ταιριαζει με βραστα λαχανικα

Φανταστικά ταιριάζει η σκορδαλιά και με τα τηγανιτά κολοκυθάκια!

η σκορδαλια ταιριαζει με τηγανητα κολοκυθακιαΤέλος, ίσως το έχεις δει σε πιο παραδοσιακά τραπέζια της 25ης Μαρτίου που μαζί με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά έχουν και χόρτα. Είναι το πιο παραδοσιακό συνοδευτικό για το τραπέζι του ευαγγελισμού και εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί ταιριάζει φανταστικά με την σκορδαλιά σου!

Ένα μυστικό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου για την σκορδαλιά είναι ότι ταιριάζει υπέροχα και με ένα ποτηράκι ούζο ή και δύο ή και παραπάνω!

ΠΟΣΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ;

Η σκορδαλιά διατηρείται το πολύ 2 με 3 μέρες και ο λόγος είναι ότι όσο περνάνε οι μέρες η ένταση του σκόρδου δυναμώνει. Καλό είναι λοιπόν να προσπαθήσεις να την καταναλώσεις το πολύ μέσα σε 3 μέρες!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ